Dakcoating, waarom zinvol?

Dakcoating beschermt het dak tegen slijtage en vuil.

Dakcoating is een beschermende laag (coating) voor dakpannen. Door het dak te coaten kan vuil zich moeilijker hechten. Dakcoating voorkomt tevens verdere slijtage. Gedurende het hele jaar heeft het dak extreme weersinvloeden te verduren. Regen, zon en vrieskou vragen heel veel van dakpannen. Daar komt bij dat algen, mos, korstmos en atmosferisch vuil het dak vervuilen. Het dak blijft door deze vervuiling langer nat dan schone dakpannen waardoor het vocht door de dakpannen kan slaan en de panlatten kunnen verrotten. Algen en mos gedijen omdat de pannen lang vochting zijn. Vooral mos en korstmos tasten uw dakpannen aan.

Het dak coaten óf nieuwe dakpannen kopen?

Omdat Atelia ervaring heeft met zowel nieuwe dakpannen als dakcoating aanbrengen kunnen wij u een goed advies geven

Is uw dak niet lek en is de onderconstructie nog goed? waarom zou u dan dure dakpannen laten plaatsen? Het coaten van dakpannen geeft hetzelfde resultaat maar dan sneller en een stuk goedkoper. Vooral betonnen dakpannen, de zogenaamde sneldekkers, slijten snel. Dit proces begint al vanaf het moment dat de pannen op het dak liggen. Vanaf het vierde jaar zal het dak snel vies worden en vanaf ongeveer het twaalfde jaar ziet u (als u het vuil weghaalt) dat de beton structuur verschijnt. Dit betekend dat de kleurlaag die er "af-fabriek" op zit aan het wegslijten is. Onze dakcoating stopt dit slijtage proces.

Hoe duurzaam is dakcoating?

Dakcoating van ATELIA gaat erg lang mee en blijft heel lang mooi. U krijgt 10 jaar garantie op ons werk en dakcoating. De dakcoating blijft uiteraard langer goed dan deze 10 jaar. De gebruikte dakcoating is een waterbestendige dakcoating. De coating bestaat uit 100% zuiver acrylaat. Het heeft een hoge dekkracht, snelle verwerkingseigenschappen en is snel droog. De dakcoating van ATELIA is UV- en waterbestendig, diffusiebekwaam, water- en vuilafstotend en voor 197% duurelastisch.

Wat zijn de voordelen van dakcoating?

 • Goedkoper dan nieuwe dakpannen
 • Sneller dan nieuwe dakpannen
 • Is water en vuilafstotend
 • Minder ingrijpend
 • Beschermt uw dakpannen langdurig
 • Beschermt uw dakbeschot
 • Voorkomt kapotvriezen van dakpannen
 • Verhoogd de waarde van uw huis
 • Keuze uit 16 kleuren en 4 glansvarianten

Het 6 stappenplan van ATELIA.

ATELIA gaat grondig en professioneel te werk als het om dakcoating gaat. Dakcoating is ons vak en niet een bijzaak. We gaan daarom altijd volgens de volgende 6 stappen te werk:

 1. Dakinspectie en beoordeling
 2. Schoonmaken onder gepaste druk
 3. Dakinspectie en eventuele reparaties
 4. Algen en mos doder aanbrengen
 5. Eerste laag dakcoating aanbrengen (grondering)
 6. Tweede laag dakcoating aanbrengen (Afwerkingslaag dakcoating)

Kleuren en afwerking

Dakcoating van ATELIA is standaard in 16 kleuren. In principe kunnen alle RAL kleuren geleverd worden. Dakcoating is er in 4 gansvarianten: mat, zijdeglans, glans en hoogglans